Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

03.07.2013 1441

   Kanuni Süleyman İlköğretim Okulu Yapılmadan: İlçemizde okulumuz yapılmadan da eğitim ve öğretim yapılıyordu. İlçemizdeki okumanın tarihi çok eskilere kadar uzanır. Medrese eğitimi zamanında ilçemiz halkından bazıları Kayseri’ye giderek oradaki medreselerden ders almışlar ve sonraları çeşitli görevler yapmışlardır.

    Cumhuriyet döneminde harf devrimi yapılıp ta Millet Mektepleri açıldığında ilçemizde de bir okul açılmış ve eğitim – öğretimi bir evde tek öğretmenle ve 3 sınıfla sürdürmüştür. Daha sonraları Beylerin Konağı denilen bir yerde ve yine tek öğretmenle ve 3 sınıfla eğitime devam edilmiş. Bu sırada ilçenin önde gelen zenginleri yani beyler fakir halkın okutulmaması için çeşitli uğraşlar vermiş oldukları yöre halkı tarafından söylenmektedir.

   Daha sonraları tamamı halk tarafından yaptırılan Köy Konağı adı verilen yerde Okul açılmış bu sefer öğretmen sayısı ikiye , okul bitirme süresi 3 yıla çıkmış.1934 yılında yine halkın yapmasıyla  ilçemiz bir okula kavuşmuş ancak yine öğretmen sayısı yine yetersizdir. Ancak bu yıl ilkokulu bitirme süresi 5 yıl olmuştur. Buradaki eğitim ve öğretim şimdiki okulumuz yapılana kadar yani 1942 yılına kadar sürmüştür.

   1938 yılında temeli atılan okulumuz maddi imkansızlıklar sebebiyle iki yıl beklemek  zorunda kalmış daha sonraları yıkılan Ermeni Kilisesi’nin taşları ile duvarları yapılmış nihayet 1942 yılında da çatısı yapılarak eğitim ve öğretime beş sınıflı ve beş öğretmenli bir okul olarak başlamıştır.Okulumuzun yapılmasında devletin hiçbir katkısı olmamış sadece halkın işbirliği ve maddi gücü ile yapılmıştır. Okulun tüm masrafları o yılların muhtarı İbrahim Dumlu’nun beyanına göre 1010 (Bin on ) T.L. tutmuştur.

    Şimdiki Kanuni Süleyman İlköğretim Okulu : Okulumuz ilk açıldığında ahşap çatı olarak yapılmış zamanla birkaç defa çatısı değiştirilmiştir. Tabanları tahta olarak yapılan okulumuz 1959 yılında ilçemize ortaokul açıldığında üst katı buraya tahsis edilmiş ve o zaman tabanları beton olarak onarılmış. Daha sonra ortaokulun kendi binasına çıkmasıyla alt katı Kanuni Süleyman İlkokulu üst katı Nedim Özpulat İlkokulu olarak işlevini sürdürmüş. 

   1983 yılında ilçemiz Cumhuriyet Mahallesine Merkez Atatürk İlkokulu yapıldığından Nedim Özpulat İlkokulu isim değiştirerek anılan Atatürk İlkokuluna dönüştürülmüştür.

   Okulumuz 1984 yılında Devlet tarafından büyük bir onarıma alınmıştır. Bir yaz boyu süren tamirden sonra o zamana kadar ahşap olan çatı komple beton olmuş ve üzerine çatı konmuştur. Yapıldığı yılın sıvası ile duran tüm sıvası kazınmış ve yeni sıva yapılmıştır.Pencereleri tek cam olan okulumuzun pencereleri çift çerçeveli ve çift camlı olmuştur.    Okulumuz 1989 – 1990 öğretim yılına kadar ikili öğretim yaparken daha sonraları tam gün eğitime geçmiştir. Okulumuz 1993 – 1994 öğretim yılında sekiz yıllık temel eğitim okulu olmuştur.Okulumuzun yeni binası 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılında hizmete girmiştir.